♥ Marre m.fl.

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

onsdagen på en pinne.

Av Marie - 19 oktober 2011 16:32

Igårkväll var en konstig kväll. Alve som alltid brukar sluka ett relativt stort mål innan sängdags ville inte äta..och vi fattade ingenting!

Han är annars en ganska så glupsk liten kille men där tog det pallnit så fort jag försökte ge honom flaskan. Det slutade med att han till slut somnade utan att ha ätit "kvällsmaten". Han sov hela natten och inte förrän klockan var runt 8 imorse vaknade han..och åt!!! :)

Ett ton av oro som rasade av mig..var lite nervös innan eftersom jag inte visste om han skulle vilja äta eller ej men till vår lycka så slukade han alltihopa i ett nafs! :)

Mätt och belåten Alve = glada, ej oroliga föräldrar. :)


Dagen idag spenderades i sängen till klockan 10 faktiskt..skönt. Upp och fixade iordning skötväskan eftersom vi hade bokat in en liten lunchdate med härliga Anna-Karin!

Ytterligare ett mål mat i Alvens mage, 5 dl. kaffe i mammans mage, en hurtig, nyjoggad pappa senare så begav vi oss in mot city.

Tack o lov så regnade det inte som igår..herregud, vilken storm det var här igår! Blev smått orolig på om huset skulle stå kvar till morgonen. :)

Härlig promenad blev det, höstblåsten och blott 7 grader varmt till trots.

Vi tänkte först att Hedvigs Hörna skulle få sig ett besök men, näe..det var hur mycket folk som helst så istället gick vi till trevliga Coffeehouse! Mysigt ställe. :)

Foccacia och latte till AK och för mig blev det en liten mumsig våffla..yuuum! Så länge se jag åt våfflor senast. Fan, så gott! :)

Stackars Alve fick bara sitta o titta på medan vi svullade. Hans tid kommer ju dock snart! :)

Lillen blir ju 4 månader 5 november. Sjukt, hur fort tiden går!


Hur gör ni?

Köper ni barnmat på burk eller gör ni egen?

Vad bjuder ni isåfall ert/era barn på för gott?


 
 
Nikkie c;

Nikkie c;

19 oktober 2011 20:55

Jag kommer bara ihåg från min syrra (har inga barn själv xp), att köpt mat är väldigt dåligt. Mamma köpte det en gång och när hon satte den första burken i micron så såg vi metallbitar i maten ;p Vi har kört med olika recept man hittar på internet C: Eller så kan man ju köpa en kokbok för barnmat ^^ //Nikkie C:

http://luveya.bloggplatsen.se

Marie

19 oktober 2011 21:01

Tack så mkt för din kommentar! :)

Det lät inget vidare med metallbitar i maten?!! Tänk om de små skulle få i sig det?! Vill inte ens tänka på vad som kan hända!
Jag ska absolut kika upp lite recept på bra barnmat! :)
Tack igen för ditt inlägg! :)

 
Ingen bild

familythree.bloggplatsen.se

19 oktober 2011 21:44

Vi har gjort egen mat, blir billigare och godare så. Maja verkligen älskar pure med broccoli, potatis, palsternacka och morot! Kokade allt o mixade o frös in i portionsbitar. De äter ju så lite i början så man får slänga så mkt av burken man köper, bättre o göra egen :) // Jessica

Marie

20 oktober 2011 11:10

Tack så mycket för din kommentar!
Jag blir alltid lika glad när flk delar med sig av sina tips och åsikter! :)

Jag är också lite inne på att göra den mesta maten själv då jag tänker att det dels blir billigare och dels att han ju ändå ska komma att äta precis den mat som vi äter. :)
Sen gillar jag inte heller att slänga massa mat så jag håller på din linje! Superbra, tack! :)

Ha en riktigt härlig dag och fortsätt gärna läsa bloggen! :)

Kramar / Marre

 
Malin

Malin

19 oktober 2011 22:52

Jag har två barn själv och det ända som dom äter/har ätit är gröt med äppelsmak, annars har jag gjort mat själv. Deras favorit har alltid varit potatis med olika rotfrukter i, som är framför allt nyttigt. Men det finns ju så mycket annat som man kan hitta på (: Även goda recept för barn finns ju att hitta i olika böcker och på internet, men det viktigaste jag tycker är föräldrarnas fantasi (: Btw, jätte fin blogg du har :)

http://TheStarEver88.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

19 oktober 2011 22:58

Jag använder i princip bara burkmat. Försöker göra egen någon gång ibland, men min lillkille dissar det oftast. När man köper burkarna så är man ju också säker på att barnet får i sig allt som behövs. Sen köper jag gröten också. Men mellanmål gör jag själv och fruktpurén. Maten är oftast godare än när man gör själv, men fruktpuré är såå mycket mer smak i när man gör själv. Sedan är det ju så kort tid man använder burkar, vid 1 år behöver man inte oroa sig för salter osv, så då går det bra med samma mat man själv äter. Så tycker jag om det hela i alla fall! :-)

http://familjensghaier.bloggplatsen.se

 
Stamp-E

Stamp-E

20 oktober 2011 07:48

hej hej. bli inte uppskrämd av köpt mat, har köpt tusentals burkar och aldrig stött på något. Har 8 syskon som alla har barn, våra barn är 17 kusiner, och ingen av dem har heller stött på något sådant, så oroa dig inte.

Åter till din fråga. Vi köpte all barnmat på burk, smidigt o enkelt och variationen är enorm. Men fortfarande då som idag, han är nu snart 7 år, är pasta i alla dess former hans absoluta favorit. Sen var han sjukt förtjust i gröt oxå, oxå köpe hehe... lycka till. Kram Stamp-E

http://stamp-e.bloggagratis.se

Marie

20 oktober 2011 11:32

Tack så mycket för din kommentar!
Jag blir alltid lika glad när flk delar med sig av sina tips och åsikter! :)

Ja, det är sant. Variationen är ju verkligen enorm och dessutom vet man ju att barnen får i sig allt de behöver i näringsväg.
Jag är lite inne på att laga egen mat så försöker luska fram lite bra och nyttiga recept så jag vet att han får i sig allt han behöver. :)

Jättekul att du kikade in på min blogg! Hoppas du fortsätter läsa! :)

Ha en riktigt bra dag! :)

Kramar / Marre

 
Liz

Liz

20 oktober 2011 08:33

Då Mililan var bebis gjorde jag egen mat till honom. så länge man undviker salt och kryddor så kan du mixa det ni äter. Ett tips fyll såna som man gör isbitar med med mat och låt det stå i frysen sen så tar du fram en kub med det du vill din bebis ska äta. Sen istället för ris och makaroner och sånt så finns det något som heter risolini tror jag att det var . Nu är det så länge sen och det är jätteenkelt för dom att tugga/svälja.

Det finns också massa bra barnmatsrecept på internet :) Lycka till!

http://www.wifeey.bloggplatsen.se

Marie

20 oktober 2011 11:34

Tack så mycket för din kommentar!
Jag blir alltid lika glad när flk delar med sig av sina tips och åsikter! :)

Har du några härliga recept/tips att dela med dig av?

Jättekul att du läser min blogg!
Hoppas du fortsätter titta förbi! :)

Kramar / Marre

 
Emelie

Emelie

20 oktober 2011 10:46

Nu ha jag inte riktigt koll på hur gammal ditt barn är. Men jag började ganska tidigt med egen mat till mina 3 då dem inte gillade burkmat men det är inte så konstigt. Jag hade inte heller ätit den :P de var nog 5 månader. Jag lagar mkt husmankost. Tillex. kött med pärer o sås. Kokt torsk ja alltså allt. Jag ger min bebis all mat fast mindre krydda i. Jag tar bort mat till henne före jag krydda i allt man ska ha. Sen mixa jag det med en stavmixer o smörklick. Och lite grönsaker i såklart. Sen musa hon i att. Så jag tycker inte du ska fixa o dona med speciell mat. Utan barnet /barnen ska ju lära sig o äta all mat enligt min mening. Så det är ju bara o köra på med egen mat men mindre krydda i. Det är mitt tips iaf. :)

http://:frumagnusson.bloggplatsen.se

Marie

20 oktober 2011 11:37

Tack så mycket för din kommentar!
Jag blir alltid lika glad när flk delar med sig av sina tips och åsikter! :)

Blev verkligen glad över ditt inlägg så det gav mig en känsla av att man inte behöver krångla till det så mycket. :)

Har du några härliga recept/tips att dela med dig av? :)

Jättekul att du tittade in på min blogg!
Fortsätt gärna läsa framöver också! :)

Kramar / Marre

 
Thereze

Thereze

20 oktober 2011 16:34

:))
jag gjorde alltid egen mat till sonen innan, men nu orkar jag inte, dels för att jag och min man går på LCHF dieten och då blir det jobbigare att göra mat till honom & dels för att jag är alldeles för lat, så oftast blir det burkmat, han gillar även mer burkmat än min egenlagade av någon underlig anledning, den enda han gillar som jag gör själv är broccoli med ärtor och smör, men den får han allergiska utslag utav, så fick sluta med den.. men ja , det är ju billigare i längden att göra egenlagad mat! jag brukar testa med alla olika barnmatsburkar till honom så han får smaka nya saker, men oftast får han ris med kyckling & sallad , eller nåt sånt heter den, sedan får han ju alla puréer som finns även puréerna med yoghurt, dom älskar han! han får även smaka på allt som vi äter :)) , han är snart 7 månader.
http://www.thezznaglar.com
kram

http://lchfmorsan.bloggplatsen.se

Marie

20 oktober 2011 22:12

Tack så mycket för din kommentar!
Jag blir alltid lika glad när flk delar med sig av sina tips och åsikter! :)

Har du några härliga recept att dela med dig av?
Förstår att det blirkrångligt när ni kör LCHF..mycket att tänka på näe det gäller näringsvärden och sånt. Mest det jag är lite nervös över..att han ska få i sig allt han behöver. :)

Ha en riktigt fin fortsättning på kvällen och hoppas du fortsätter kika in på bloggen! :)

Kramar / Marre

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 6 april 2012 22:19

Kika in på www.marremedmera.se och tävla om ett presentkort värt 200 kronor!Tävlingen gäller bara tills på söndag 8/4 kl. 16:00 så var med nu så du inte missar chansen! :)  ...

Av Marie - 15 januari 2012 10:54

Hur ser era erfarenheter ut när det gäller onlinespel som t.ex. bingo? Mina egna är inte stora alls, faktiskt så har jag aldrig provat. Hur brukar ni göra när ni spelar/ska spela online? Vilka skulle vara era bästa tips att delam ed er av till an...

Av Marie - 12 december 2011 11:11

Hur många är det som brukar spela på t.ex. casino? Vet ni om att det finns en ytterst bra sida på internet för den som gillar spel som black jack och roulette? :) Stort plus om man inte är så sugen att stå och trängas med massorna en kväll! Slå d...

Av Marie - 7 november 2011 14:03


    Mums! ;)

Av Marie - 20 oktober 2011 22:18

Wordfeud.... Det tar över hjärnan! Fullkomligt! Och jag blir seriöst såå förbannad när jag gång efter annan blir totalt förnedrad av min man!!! Hatar att förlora och är kanske även den allra sämsta av förlorare!   Men..ni som inte redan s...

Presentation


Mamma, maka och hundägare. I denna blogg får ni min syn på saker & ting gällande allt, från samhälle till bakverk!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards